پایگاه اطلاع رسانی خودروسازی – بهانه اخیر حمله به خودرو سازان افزایش قیمتی است که مورد تصویب شورای رقابت قرار گرفته است .
شورای رقابت رسما نرخ خودرو را تا 25 درصد نسبت به اعلام قبلی خود گران کرد. کارشناسان خودرو معتقدند ورود دولت به بحث قیمت گذاری خودرو اصولا جواب نمیدهد و در گذشته هم جوابگو نبوده است، بهترین روش قیمت گذاری خودرو بازار است و خریدار و فروشنده خود در بازار باید قیمت خودرو را تعیین کنند و به تبع آن تولید کننده هم بر اساس هزینه تمام شده تولید باید قیمت خودرو تولیدی خود را تعیین نماید.
اکثر نوساناتی که در قیمت خودرو بوجود میآید بدلیل دخالت نهادهای متعدد دولتی در امور خودرو سازان خصوصا قیمت گذاری است . مصوبه اخیر شورای رقابت پس از تعیین فرمول قیمت گذاری و بررسی هزینه نهادههای تولید خودرو تعیین شد .
خودرو سازان معتقدند بدلیل تحمیل شرایط خارجی ( تحریم ) و شرایط داخلی ( اجرای طرح هدفمندی یارانهها و عدم پرداخت یارانه صنعت ) این روزها شرایط بسیار دشواری را پشت سر میگذارند و علیرغم همه مشکلات توانسته اند با افزایش بهره وری و همت کارکنان خود تولید را افزایش دهند که ایران خودرو به تنهایی 170 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل در سه ماهه اول امسال افزایش تولید داشته است .
کارشناسان خودرو میگویند در تولید هر خودرو بین 500 تا 600 کیلو ورق نیاز است که همین ورق را قبلاً 570 تومان میخریدند اما اکنون بیش از دو هزار تومان برای آن پول میپردازند یا مثلاً 100 کیلوگرم آلومینیوم در خودرو مصرف میشود.آلومینیومیکه قبلاً 2500 تومان قیمت داشت اکنون بالای هشت هزار تومان خریداری میشود ، مواد پلیمری حدود 70 کیلوگرم در هر خودرو استفاده میشود که نرخ آن در گذشته یکهزارو570 تومان بود و اکنون به 5 هزارو700تومان افزایش یافته است.نهادههای تولید به هر نسبت افزایش قیمت داشته باشند ، دولت در در زمینه تامین مواد اولیه خودرو هیچگونه تسهیلاتی به خودرو سازان نمیدهد لذا این یک معادله کاملا ساده است که اگر قیمت مواد اولیه و هزینه تسهیلات بانکی افزایش یابد اما خودرو ساز نتواند به همان نسبت قیمت خودرو را افزایش دهد قطعا نتیجه چیزی جز ورشکستگی صنعت خودرو و بیکاری میلیونها نفر مستقیم و دهها میلیون نفر غیر مستقیم نخواهد بود.
صنعت خودرو ایران امروز توانمندی تمام مراحل طراحی و تولید و عرضه و خدمات پس از فروش را در سطح ملی دارد و قادر است با رشد این صنعت به توسعه اقتصاد کشور کمک اساسی کند اما به شرط این که فرمولهای جهانی مدیریت در صنعت خودرو لحاظ شود و دولت از این صنعت پویا و پر ظرفیت حمایت نماید. بسیاری از صنعتگران خودرو ساز معتقدند مشکلات داخلی بیش از تحریمهای خارجی دست و پای آنان را بسته است و اگر دولت کمک کند و تحریمهای داخلی را بر دارد آنها قادر خواهند بود به راحتی با تحریمهای خارجی مقابله کنند و اما اگر شرایط به همین شکل پیش برود و محدودیتهای داخلی افزایش یابد ، سقوط صنعت خودرو نیاز به دشمن خارجی ندارد و مشکلات داخلی این صنعت را از پای در خواهد آورد .
در همه دنیا دولتها در مواقع اضطراری از صنایع مادر و اصلی خود به شکلهای متفاوت حمایت میکنند . بعنوان مثال دولت چین با تامین 5/1 میلیارد دلار تسهیلات از توسعه فناوریهای پیشرفته در صنعت خودرو حمایت کرد ، مالیات بر فروش بخشی از خودروهای ارزان را برای حمایت از خودرو سازان و اقشار کم در آمد لغو کرد و به دارندگان خودروهای فرسوده برای تعویض خودروهایشان یارانه اساسی پرداخت کرد. دولت فرانسه شش میلیارد یورو کمک بلاعوض به صنعت خودرو این کشور کرد تا خودرو سازان کارخانههای خود را به کشورهای دیگر منتقل نکنند و همچنان منبع اشتغال در این کشور باشند ، همچنین 220 میلیون یورو وام برای خرید خودرو به خریداران پرداخت کرد.
دولت آلمان نیز برای حمایت از صنعت خودرو علاوه بر معافیتهای مالیاتی خودرو سازان مبلغ 5/1 میلیارد یورو تسهیلات در اختیار شرکتهای خودرو ساز خود قرار دارد تا توان رقابتی آنان را نسبت به خودرو سازان سایر کشورها افزایش دهد . ایران با موقعیت استراتژیکی که در منطقه دارد ، امروز دارای قویترین صنعت خودرو سازی در منطقه ای با بازار 400 میلیون نفری است که صنعت خودرو ایران تقویت شود و بتواند بازار بزرگ منطقه را تسخیر کند تحول اساسی ای در صنعت و اقتصاد کشور روی خواهد داد . صنعت خودرو جای تصمیمات خلق الساعه و غیر کارشناسی نیست و نباید اجازه بدهیم با تصمیمات بدون پشتوانه و غیر کارشناسی ظرفیتهای این صنعت از بین برود .
نکته مهم دیگر این که فراموش نکنیم یکی از اهداف اساسی دشمن حمله به صنایع مادر خصوصا صنعت خودرو است و اولین صنعتی که مورد تحریم و فشار تحریم کنندگان قرار گرفت صنعت خودرو بود . در چنین شرایطی نه تنها تمام دستگاههای کشور خصوصا دولت و بانکها باید از صنعت خودرو در مقابل فشارهای بیرونی حمایت کنند بلکه زمینه رشد و توسعه این صنعت در بازارهای منطقه را نیز به شکلهای مختلف باید فراهم کنند . هر گونه تهاجمیدر چنین شرایطی به صنعت خودرو همراهی با بیگانه محسوب شده و خواسته یا ناخواسته در جهت اهداف دشمن حرکت کرده ایم.
منبع: اقتصاد برتر
نظرات بینندگان
لطفا بنویسد دیوار محکم خودروسازان و ضعف دولت و مردم بدبخت
[پاسخ]
ایا واقعاٌ میخواهید از خودر وسازانی که خون مردم را در شیشه کرده اند دفاع کنید بابا این همه سال به ما زجر داده اند چرا متوجه نمیشوید
[پاسخ]
پاسخي براي اين مطلب:
http://alihzadeh.blog.ir/post/201
[پاسخ]
چرا خودرو سازان مقدار سرمایه در گردش و قیمت تمام شده خودرو را اعلام نمیکنند تا نیازی به اظهار نظر و کارشناسی کمسیون اقتصادی مجلس نباشه با شفاف شدن حقایق یه بچه دبستانی هم میتونه به این حقیقت برسه که سود خودرو سازان بالای 200% نسبت به تولیدات کارخانههای معتبر میباشد باز ما مردم به درخواست خودرو سازان احترام میگذاریم و دولت مالیات را برایشان کم کند و تعرفه خودرو را متعاقبا پایین بیاورد به شرط شفاف سازی حاضریم 50% سود هم ببرید سودی که برای تویوتا 5% و برای بی ام دبلیو 10% است آن موقع هست که خودروهای 30میلیون تومانی با سود50% به زیر 15میلیون خواهد رسید بعد ببینید توان رقابت را با بازار منطقه دارید؟! حصاری که دولت برای حمایت خودروسازان داخلی دور کشور کشیده است فقط سود داخلی چند صد درصدی برای خودروسازان دارد هرگز منتظر ارزانی خودرو نباشید زیرا….
[پاسخ]
این دسته از به اصطلاح کارشناسان به صورت عمدی چشم خود را بر واقعیات این صنعت و ریشه و دلیل اصلی انتقادهای مردم نسبت به این صنعت بستهاند و تلاش دارند تا با ساده کردن صورت مساله، تنها به افزایش قیمت خودرو اشاره کرده و به آن پاسخ دهند.
[پاسخ]
نظر شما