پایگاه اطلاع رسانی خودروسازی: شما ممکن است تا کنون خودرو خود راننده گوگل و یا خودرو Audi RS 7 را دیده باشید که بدون راننده در حال حرکت هستند که ممکن است ما این خودروها را هوشمند بدانیم ولی انها باهوش نیستند.
همه وسایل نقلیه خودکار تاکنون با تکیه بر برنامه نویسی و کدهای آن طراحی و توسعه داده شده اند و اگر مهندسین نرم افزار یک سناریوی خاص را در خودرو وارد نکنند ماشین به سادگی نمیداند که چه باید بکند که به عنوان یک راه حل تویوتا در یک کنفرانس مطبوعاتی در Palo Alto اعلام کرد که گام اول را برای توسعه قابلیتهای هوش مصنوعی برای خودروهای روباتی آینده برداشته است.
خودروساز ژاپنی اعلام کرده است که در طول پنج سال آینده در حدود 50 میلیون دلار در جهت ایجاد مراکز تحقیقاتی مشترک در MIT و استنفورد برای توسعه سیستمهای مصنوعی هوشمند و بررسی چگونگی راه یابی آنان به خودروهای آینده سرمایه گذاری خواهد کرد.
تلاش این تیم تحقیقاتی بهبود توانایی وسایل نقلیه برای به رسمیت شناختن اشیاء در محیطهای مختلف متمرکز شده و بدین ترتیب با خیال راحت با دیگر وسایل نقلیه و پیاده تعامل داشته باشند.
دکتر گیل پرات که به تازگی از آژانس پروژههای تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا به تویوتا پیوسته است رهبری این پروژه تحقیقاتی را بر عهده خواهد داشت.
او در این مورد میکوید:” ما امروز اینجا هستیم تا علامتی باشیم برای شروع یک تعهد بی سابقه، ما در ابتدا بر فناوری وسایل نقلیه هوشمند متمرکز خواهیم شد تا هدف خود مبنی بر از بین بردن فوری تلفات ترافیک متمرکز شده باشیم و هدف نهایی ما کمک به بهبود کیفیت زندگی از طرق افزایش تحرک است که این سرماه گذاری جدید برای تویوتا بسیار هیجان انگیز است”.
علاوه بر کاهش تصادفات و بهبود بهره وری، تویوتا معتقد است هوش مصنوعی اتومبیل میتواند تحرک بیشتری داشته و کاربران بیشتری را به سوی خود جذب کند و در ضمن افراد مسن و معلول یک درجه بیشتر به استقلال نزدیک شوند و در ضمن فناوریهای متولد شده از این تحقیقات میتواند به مراقبتهای بهداشتی نیز منجر شود.
تویوتا از دادن هر گونه اطلاعات بیشتر و یا اهداف خاص دیگر برای برنامههای تحقیقاتی خود جلوگیری نموده است که به نظر میرسد تویوتا در حال توسعه یک نمونه مستقل برای خود است.
خودروساز ژاپنی هنوز برای پیوستن به ارائه نمونههای اولیه خودروهای خودمختار همانند دیگر خودروسازان مانند آئودی، مرسدس بنز و نیسان اعلام امادگی نکرده است و با توجه به اظهارت تویوتا به نظر میرسد این شرکت ترجیح میدهد که یک سیستم کمک راننده به جای یک سیستم کاملا مستقل راه اندازی کند.
اگر تویوتا بتواند هوش مصنوعی مناسب برای رانندگی خودمختار را توسعه دهد این سیستم در موقعیتهای خاص به طور فعال اقدام به مداخله خواهد کرد که به معنای یک تصمیم گیری اخلاقی برای رانندگان در پشت فرمان است.
به هر حال تویوتا معتقد است که فرصتهایی برای بهبود زندگی روزمره از طریق هوش مصنوعی وجود دارد و از همین روی معتقد است که پتانسیل دستیابی به موفقیتهای قابل توجه برای توسعه وسایل نقلیه هوشمند و بهبود زندگی به وسیله رباتها وجود دارد.
نظرات بینندگان
نظری ارسال نشده است
شما اولین نفر باشید که نظر ارسال میکنید!
نظر شما